Ik wil iets bestellen

MultiMedi BV
Bospad 5A
BE-2450 Meerhout
T: +32 (0)14 30 39 98
F: +32 (0)14 30 39 99
info@multimedi.com
sales@multimedi.com
orders@multimedi.com
Skip Navigation Links

Spirometrie Micro Medical

Skip Navigation Links

Pulmolife - COPD screening device met long leeftijd -weergave

spirometrie Pulmolife
De PulmoLife is een COPD monitor, ontworpen voor de snelle en eenvoudige screening van volwassen rokers om zo COPD te detecteren. Dit kleine, innovatieve apparaat meet de FEV1, welke als maat wordt genomen voor het ontdekken van COPD. Het resultaat van een blaaspoging wordt samen met de voorspelde waarde weergegeven op het display. Dit resultaat wordt tevens gebruikt voor de bepaling van de Longleeftijd van de patiënt. Deze waarde kan helpen de patiënt inzicht te geven in de fysieke schade aan de longen welke hij of zij aanricht door te roken. Deze screening kan hierbij aanleiding geven tot een volledig spirometrie onderzoek, waarmee diagnose en management van COPD bekeken kan worden.
 • Meet de FEV1 – de parameter bij uitstek geschikt voor screening op COPD
 • Geeft FEV1 resultaten ten opzichte van de voorspelde waarde
 • ‘Longleeftijd’ Interpretatie (Morris and Temple)
 • Ideaal als motivatie voor stoppen met roken

Geschikt voor: 

- FEV1 testprogramma’s  - Identificeren van de vroege tekenen van COPD bij personen boven de 45 of personen met klachten  - Helpen om vatbare rokers te laten stoppen 

FEV1 en de voorspelde waarde

De FEV1 (Forced Expiratory Volume in the First Second of Expiration) is een goed gedocumenteerde waarde in de longfunctie welke bruikbaar is bij het detecteren van COPD. Door te kijken naar de voorspelde waarde van de patiënt kan de mogelijkheid en ernst van COPD bekeken worden.

‘Longleeftijd'

Naast de resultaten van de geblazen FEV1 ten opzichte van voorspeld kan een longleeftijd gegeven worden. Deze leeftijd van de longen zegt iets over de schade welke de roker heeft aangericht in zijn longen op een manier die de roker kan begrijpen. Een rokende man van 40 jaar, 1,75 meter lang, heeft een FEV1 van 3,4 liter. Deze FEV1 waarde hoort normaal bij een persoon van 52 jaar oud, en geeft zo een indicatie in hoeverre er schade aan de longen bestaat. Kenmerken:

Specificaties:   

Transducer Digital Volume Transducer
Resolutie 0.01L
Nauwkeurigheid +/-3% (voldoet aan alle standaarden)
Volume Range 0 - 8 Liter
Flow Range 0-14 Liter/seconde
Voorspelde waarden ECCS,NHANES III,Asian (Chinese)
Display Custom Liquid Crystal
Voeding 3V Lithium Ion Coin Cell Battery
Afmetingen 131 x 59 x 38 mm
Gewicht Unit:96gUnit met accessoires: 226g
Temperatuur gebruik 0 tot +40 C
Vochtigheid gebruik 30-90 %
Temperatuur opslag -20 tot +70 C
Vochtigheid opslag 10 - 90 %

MICRO I

De Micro I is de nieuwe generatie van de alom bekende Micro spirometer van Micro Medical.

De Micro I is ontworpen voor situaties waarin een low cost precisie spirometer nodig is.

Het apparaat is uitermate geschikt voor gebruik in spreekkamers van artsen, dependances van ziekenhuizen, testen bij het ziekenhuisbed, bedrijfsgezondheidsdiensten en andere situaties waarin een portable spirometer de uitkomst is.

Het grote grafische display met achtergrondverlichting en het aanraak gevoelige toetsenbord zorgen voor gebruiksgemak en functionaliteit.

De Micro I kan met behulp van de configuratiesoftware worden ingesteld op regionale of gebruikersspecifieke voorkeuren voor de taal, lengte en indices die op het scherm worden weergegeven.
De Micro I bevat een oplaadbare batterij die ervoor zorgt dat uw apparaat ten allen tijde gebruiksklaar is.

MICRO I SPIROMETER
 • Kenmerken:
 • •Pocket spirometer voor Astma/COPD screening
 • •Gebruiksvriendelijk, configureerbaar
 • •Keuze uit maximaal 9 indices
 • •De resultaten kunnen zo worden geconfigureerd dat ze als % van de voorspelde standaarddeviatie (SD) of als z-scores worden weergegeven
 • •Voorspelde waarde
 • •ATS/ERS-kwaliteitsherinnering

Specificaties:

Metingen: FEV1, FEV6, FVC, FEV1/FEV6, FEV1/FVC, PEF, FEF25-75, FEF75, FEF25
Betrouwbaarheid: Voldoet aan de eisen van de ATS/ERS-WERKGROEP: STANDARDISATION OF LUNG FUNCTION TESTING 2005 (Eur Respir J 2005; 26: 319-338, tabel 6)
Afmetingen: 162 X 61 X 30mm
Stroomvoorziening: 2 X AA NiMH oplaadbare celbatterijen

Micro DiaryCard Spirometer

spirometrie
De Micro Medical Micro DiaryCard is een electronische data-logger spirometer, speciaal ontworpen voor gebruik in clinical trials of studies waarbij data verzameld dient te worden.
De betrouwbare Micro Medical digitale volumetransducer, eenvoudige bedieningstoetsen en een “on screen” tekstweergave maken de Micro DiaryCard ideaal voor gebruik in de thuissituatie.
De MicroDiaryCard kan via de bijgeleverde PC based Windows software geheel geprogrammeerd worden met specifieke protocollen.
De verzamelde data kan snel en eenvoudig uitgelezen en getransporteerd worden. Eenvoudig te gebruiken software De Unit wordt standaard geleverd met een eenvoudig te gebruiken PC based Windows software programma voor clinical research en trial managers.
Het software programma kan geheel geconfigureerd worden met specifieke protocollen.
De Administrator kan eenvoudig nieuwe gebruikers aanmelden en bepaalde rechten toewijzen.  De MicroDiarycard spirometer kan tevens via deze software ingesteld worden.
Specifieke vragen, blaascommando’s en kwaliteitscontroles kunnen in de Diarycard worden geladen voor weergave op de display, om zo de patiënt aan te moedigen om een zo goed mogelijke en reproduceerbare blaastest uit te voeren.
De symptoomvragen verschijnen na het blazen van de test op de display en kunnen beantwoord worden met behulp van de bedieningstoetsen, gebruikmakend van een nummerieke, visueel analoge of simpele Yes/No invoer.
 
 • Volledige vragen scrollend over display
 • Kwaliteitscontrole
 • Meet en bewaart flow/volume curves van uitgevoerde testen
 • Universele, gebruiksvriendelijke toetsen
 • Eenvoudige Windows software
 • Eenvoudige te bedienen voor de gebruiker
 • Eenvoudige te configureren voor de operator
 • Gedocumenteerde betrouwbaarheid en “long term” stabiliteit (*Thorax,1996; 51; 973-97)
 • Eenvoudig te reinigen
spirometrie spirometrie spirometrie
micro medical spirometrie spirometrie

Specificaties

Metingen: PEF, FEV1, FVC/FEV6
Display: 12 tekens in 2 regels op alfanumeriek LCD scherm
Resolutie: 10 ml Volume
Nauwkeurigheid: +/- 3% (voldoet aan alle bekende Spirometrie standarisaties)
Interface: RS232 input/output 4800 Baud rate
Geheugen: Meer dan 7000 Spirometrie resultaten (1500 incl. flow/volume curves)
Stroomvoorziening: Batterij - 9v PP3 (levensduur ca. 3 maand) Geheugen-batterij - lithium cell (minimaal 7 jaar)
Afmetingen: 170 x

Spiro USB Spirometer

spirometrie
De SpiroUSB wordt rechtreeks aangesloten op een PC en is ontworpen om samen met het bijgeleverde Spida of optionele SpidaXpert spirometrische software te worden gebruikt.   Spida en SpidaXpert is volledig compatibel met Windows™ en biedt een naadloze interface met de Spiro USB, met als resultaat een groot aantal displayopties zoals uitgebreide rapportage- en databasefaciliteiten.
Daarbij biedt het een groot aantal geavanceerde functies zoals de weergave van residuele lucht in real-time, voorspelde waarden, en de mogelijkheid voor het uitvoeren van pre- en post broncho dilatator en post steroïde tests. De SpiroUSB maakt gebruik van de Digitale Volume transducer van Micro Medical, een uitermate stabiele volume transducer, waarmee uitgeademde lucht direct wordt gemeten bij B.T.P.S (Body Temperature and Pressure with Saturated water vapour= lichaamstemperatuur en -druk bij verzadigde waterdamp), zodat onnauwkeurigheden bij temperatuurcorrecties worden vermeden.
De transducer is ongevoelig voor condensatie- en temperatuureffecten waardoor de noodzaak voor een afzonderlijke calibratie voorafgaand aan de test overbodig is.

Specificaties

Metingen: VC, FEV0.75, FEV1, FEV3, FEV6, FVC, PEF FEV0.75/VC, FEV0.75/FVC, FEV1/VC, FEV1/FVC, FEV3/VC, FEV3/FVC, FEV0.75/FEV6, FEV1/FEV6, MEF75, MEF50, MEF25, MEF25-75, FEF50/VC, FEF50FVC, MVVind, FET, MET, IC, FIV1, FIVC, PIF, FIV1,/FIVC, FIF25, FIF50, FIF75, FIF50/MEF50,VT, ERV, IRV [alle expiratoire metingen met baseline, post bronchodilator 1 en 2, % predicted, % change en normal range]
Transducer: Micro Medical bi-directional digital volume
Resolutie: 10 ml volume 0.03l/s flow
Nauwkeurigheid: +/- 3% (voldoet aan alle bekende Spirometrie standaardisaties)
Afmetingen: 50 x 60 x 90mm
Omgevingstemperatuur: 0º tot +40º C
Omgevingsvochtigheid : 30% - 90% relatieve vochtigheid
Temperatuur bergruimte: 0º tot +70º C
Vochtigheid bergruimte: 10% - 90% relatieve vochtigheid
Interface: USB
Stroomvoorziening: via USB

Microlab ML3500 Spirometer

spirometrie
De toekomst van de draagbare spirometrie   De nieuwe generatie MicroLab is, door z’n handige formaat en prachtige design speciaal ontwikkeld voor de professionele gebruiker. Microlab maakt gebruik van Micro Medical’s Gold Standard Digital Volume Transducer, veelgeprezen om zijn precisie en bij uitstek geschikt om zeer lage flow rates bij COPD-patiënten te meten. Het instrument heeft een overzichtelijk, goed afleesbaar touch-screen in kleur en met een hoge resolutie.  De toepassingen kunnen gemakkelijk door aanraken van de iconen op het touch-screen worden geactiveerd. En ook de snelle tekstinvoer – met een stylus-pen of de optionele MicroMouse - maakt dit systeem bijzonder gebruikersvriendelijk.  De ingebouwde printer is geluidsarm en zeer snel, en heeft een handige papierinvoer. Opmaak van de prints kan door de gebruiker bepaald worden, en u kunt het apparaat ook koppelen aan een externe printer.  De MicroLab biedt een groot aantal geavanceerde mogelijkheden en is geschikt voor Spida 5 en SpidaXpert, de beste softwarepakketten voor spirometrie. De prestaties en nauwkeurigheid voldoen aan alle internationale normen. Op dit moment worden er wereldwijd meer dan 40.000 MicroLab Spirometers gebruikt. De MicroLab is de meest geavanceerde draagbare spirometer op de markt!

 • Hoge resolutie touch-screen in kleur
 • Eenvoudige bediening door stylus-pen of optionele MicroMouse
 • Snelle tekstinvoer op scherm (opmerkingen, verslaglegging)
 • Geluidsarme printer met eenvoudige papierinvoer
 • Volledig aan te passen afdruk
 • Mogelijkheid tot koppeling aan specifieke externe HP printers.
 • Unieke contextuele Help functie (met taalkeuzeoptie) en Help toets
 • Meet tot 41 indicaties van in- en uitademing
 • On-screen animatie geschikt voor tests bij kinderen
 • Groot intern geheugen voor opslag van testgegevens van 2000+ patiënten
 • Optionele Spida 5 of SpidaXpert PC software
 • Internationaal erkende on-screen kwaliteitscontroles (bijvoorbeeld bij traag starten, abrupt einde etc), om de kwaliteit van de test te borgen
 • Vele voorspelde waarden en taalmogelijkheden, waaronder Nederlands
 • Longleeftijd indicatie en tekstuele resultaatbeoordeling door ATS (9), BTS- NICE (10) of Enright (11)
 • Body Mass Index en Dyspneu score
 • Meting van Bronchodilatie en Steroïden. / Bronchodilatator en/of steriode schatting
 • Compleet met alle accessoires in een stevige en attractieve draagtas
   
spirometrie spirometrie spirometrie

Gold Standard Transducer

De Gold Standard transducer van Micro Medical garandeert uiterst precieze volume- en flowmetingen bij astma en COPD-patiënten.

Hij voldoet aan alle huidige internationale normen voor nauwkeurigheid, en is met name effectief bij lage flows. Dit betekent dat Micro Medical’s spirometers internationaal de standaard zijn voor precisie bij ademhalingsmetingen.

Hieronder staan enkele schermen afgebeeld van de Microlab

spirometrie spirometrie spirometrie spirometrie
spirometrie spirometrie spirometrie spirometrie

Specificaties

Metingen : Geforceerd : VC, FEV.75, FEV1, FEV3, FEV6, FVC, PEF, FEV.75/VC, FEV.75/FVC, FEV1/VC, FEV1/FVC (FER), FEV3/VC, FEV3/FVC, FEV.75/FEV6, FEV1/FEV6, FEF25 (MEF75), FEF50 (MEF50), FEF75 (MEF25), FEF25-75 (MMEF), FEF50/VC, EF50/FVC, In Rust : MMEF/FVC (FEF25-75/FVC), FIV1, FIVC, PIF, FIV1/FIVC (FIR), FIF25 (MIF75), FIF50 (MIF50), FIF75 (MIF25), R50 (FEF50/FIF50), MET25-75, FET, MVV (ind)
Testen per Onderwerp: 5 VC bewegingen in rust en 8 geforceerde bewegingen voor elke basislijn en 2 metingen na broncusverwijder
Voorspelde waarden: meerdere – hangt samen met nationale voorkeur (inclusief NHANESIII)
Transducer: Micro Medical Gold Standard Bi-Directional Digital Volume
Resolutie: 10ml volume 0.03l/s flow
Nauwkeurigheid: +/- 3% volgens ATS aanbevelingen – spirometrie standaardisaties 1994 update voor volumes/flows.
Printer Output: 13mm/s (gemiddeld)
Geheugen: 2000 patiënten testen inclusief Flow/Volume loops en Volume/Time grafieken
Stroomvoorziening: Input: 100-240V AC 50-60Hz Output: 12V 2.5A
Batterypack: Rechargeable NiMH 8.4V 1Ah
Afmetingen: 25,5cm x 12cm x 3.5cm. Transducer 50 x 60 x 90mm
Gewicht: Exclusief transducers : 630 g
Omgevingstemperatuur: 0º tot +40º C, direct zonlicht vermijden
Omgevingsvochtigheid : 30% - 90% relatieve vochtigheid
Temperatuur bergruimte: -20º tot +70º C
Vochtigheid bergruimte: 10% - 90% relatieve vochtigheid
Interface: RS232 serieel en USB 1.1

Microloop MK8 Spirometer

spirometrie
De Microloop is zeer draagbaar, mooi vormgegeven en speciaal ontwikkeld voor de professionele gebruiker. Het apparaat heeft een kleuren touchscreen met een brede zichthoek en een hoge resolutie en maakt gebruik van de gerenommeerde, uiterst nauwkeurige 'gold standard' digital volume transducer van Micro Medical – bij uitstek geschikt voor het meten van zeer lage flows bij astma- en COPD-patiënten.
Alle functies van het apparaat zijn eenvoudig te activeren via aanraking van het bijbehorende pictogram.
Dit maakt de MicroLoop zeer intuïtief(praktisch) in gebruik.
Ook tekst is snel in te voeren met behulp van een styluspen. De MicroLoop is uitgerust met een tafelmodel dockingstation, waardoor opladen van de accu, aansluiten op een pc, uploaden van gegevens en afdrukken van resultaten via een externe printer snel en eenvoudig gaat.
Dankzij de USB-poort kan de MicroLoop ook rechtstreeks worden aangesloten op een pc of printer.    
   
spirometrie spirometrie spirometrie

De MicroLoop biedt een groot aantal geavanceerde functies, is geheel compatibel met de Spida 5 en SpidaXpert spirometrie software pakketten en voldoet aan alle internationale normen ten aanzien van nauwkeurigheid (voldoet aan ERS-ATS 200512).   Met meer dan 20.000 MicroLoop spirometers wereldwijd is deze nieuwe generatie apparatuur zonder twijfel de meest geavanceerde handspirometer op de markt.

Hieronder vindt u een aantal schermafbeeldingen van de Microloop MK8

spirometrie spirometrie spirometrie spirometrie
spirometrie spirometrie spirometrie spirometrie

 

Spirometrie PC Software

De opvolger van het welbekende Spida5 software programma !

Spirometrie PC Software voor gebruik met Micro Medical spirometers.

De Spirometrie PC Software is zeer gebruiksvriendelijk en biedt vele geavanceerde features, zoals onder andere Open- en gesloten Loop-techniek, een krachtige trendanalyse, diverse kindvriendelijke animaties en kwaliteitscontrole.

Er kunnen maar liefst 50 parameters geselecteerd worden en geblazen curves kunnen over elkaar geprojecteerd worden voor vergelijking.

SPIROMETRIE SPIROMETRIE
SPIROMETRIE

Kenmerken:
• Multi-window layout
• Keuze uit 4 Kindvriendelijke animaties
• Volledig ATS/ERS compatibel
• Real-time Flow/Volume en Volume/Tijd curves
• Open en gesloten Flow/Volume loop test techniek
• Overlappen van vorige testen voor vergelijking
• Krachtige trend analyse
• Weergave van voorspelde waarden, % Predicted en Z score
• Krachtige zoek functie
• Kan gekoppeld worden aan andere database systemen
• Configureerbare print out
• Exporteren naar PDF, CSV, Word en Excel
Specificaties:

Compatible met: de Gold Standard MicroLab (ML3500), MicroLoop (ML3535), SpiroUSB (ML2525) en MicroPlus (MS03) spirometers.
Systeemeisen: Microsoft Windows XP, Vista, Windows7 Processor 800Mhz of hoger, 256 MB RAM, 50 MB vrije ruimte op harde schijf, Video SVGA 800x600, 256 kleuren (Aanbevolen 1280 x 1024).Ga naar boven Te weten Bestelpagina
Verkoopsvoorwaarden De prijsvermelding gebeurt onder voorbehoud, onder meer voor drukfouten. GDPR / AVGMondmaskers Molnlycke